Ton Baas

Ton Baas
“Ik heb een enorme passie voor verandering. Iedere dag is anders en ik wil vraag en aanbod verbinden. Ik ontzorg: zorg dat mensen hun probleem kwijt kunnen.”
ton-baas-3569.jpg
Ton is directeur bij VBZ. Samen met zijn team van zes specialisten zorgt hij ervoor dat VBZ de branche voorziet van informatie, alles in goede banen leidt en op zoek gaat naar kansen en mogelijkheden voor leden en branchegenoten.

“De passie voor levensmiddelen loopt als een rode draad door mijn leven. Niet alleen omdat ik graag een hap mag nemen van één van de heerlijke producten van VBZ’s vele leden, maar meer nog omdat voeding, en alles wat daarbij hoort, een essentieel onderdeel van mijn loopbaan is.

Ik ben sinds 2004 directeur bij VBZ. Hiervoor heb ik verschillende commerciële en directiefuncties bij allerlei bedrijven mogen uitvoeren. Van Douwe Egberts, Conimex/Reckitt & Colman tot Haust/Continental Bakeries en private label bedrijven van Perfetti Van Melle. Ook heb ik mogen meewerken aan collectieve campagnes voor Verbisko.

Elke dag zet ik mij in om te ‘ontzorgen’. Ik wil dat leden hun probleem echt kwijt kunnen en dat ik ze kan helpen. Dat maakt voor mij dat ik een goede dag heb. Nog leuker is het als ik een ondernemer heb kunnen helpen die zelf niet verwacht had dat ik dat zou kunnen.

Alle takken van sport zijn even mooi. Ik zie het chocoladekoekje als symbool: al het lekkere uit de branche komt er in samen. Suiker, hartig en chocola zijn niet zo verschillend: samen kunnen we alles doen.”

Twitter @ahbaas
LinkedIn